Sankeriet – det alternative spisekoncept

Sankeriets beskrivelse

her er min fulde beskrivelse omkring mit drømmeprojekt og kommende alternative spisekoncept.

Mit navn er Martin Normann Hansen, jeg er en 37-årig kok og nu iværksætter.

Jeg har længe haft en drøm om at have mit eget husmandssted kombineret med et alternativt, bæredygtigt spisested som levebrød.

Jeg er bysbarn af Gilleleje og tænkte derfor hvorfor ikke sætte min drøm op hvor det lokale islæt bærer en god historisk værdi som ikke er ulig det jeg selv er vokset op i..

Jeg har valgt at starte op med min madvogn, den Mobile Sanker, som gerne skulle være midlet til målet om at købe en gård.

Projektet:

Sankeriets Madvogn – Opstartsideen og midlet til målet. Opstart december 2019.

 Vil når de nødvendige tilladelser fra de sjællandske kommuner er på plads i forsvarlig orden og stand køre rundt og repræsentere Sankeriets vision om mad i det for nu sjællandske land til events, markeder, festivaler og lignende.

Sankeriet – 2020/21- Målet

At købe en gård der basalt set er et husmandssted der skal dyrke grøntsager, bær, frugter og urter af dansk og nordisk ophav med hensigt på at levere til eget spisested beliggende på gården. Derudover vil der på sigt blive husdyrhold af høns, grise, køer og får.

Spisestedet - Vil producere velsmagende mad lavet på lokale råvarer i en alternativ tanke og vil også udnytte naturens eget spisekammer (fødevarestyrelsen har givet grønt lys til dette såfremt at jeg med sikkerhed ved at mine gæster ikke bliver syge af de råvarer jeg sanker i naturen).

Den røde tråd vil bære præg af vores nationale og lokale stolte madhistorie og vil trække madkundskaber fra vikingetiden og frem til den industrielle mad rammer vores borde. Spiselokalet vil kunne rumme 25-30 siddende gæster ad gangen og der er parkeringspladser på grunden til at bære dette antal af besøgende gæster og derfor ikke vil påvirke naboers tilgængelighed på vejene omkring.

Sankeriets Bed and Breakfast – En turist og overnatningsmulighed

På sigt vil 3 B&B rum blive sat i stand således at gastroturister og naturnydere kan komme og opleve Sankeriets tanke samt naturen på Sjælland, jeg har turistfartselskab i baghånden til eskursioner og andet transport.

Hele konceptet er og vil blive født fra den bæredygtige tanke herunder al restaurering og materialer hertil alt efter byggelovens rammer og de nødvendige tilladelser vil blive hentet hertil. Projektet og spisestedet vil ikke kunne fungere inde i et byområde da der ikke vil være plads til grøntsagshaven ej heller de husdyr der skal til for at den kan realiseres, derfor skal jeg også bruge de nødvendige accepter fra de implicerede instanser på at mit drøm om et godt og alternativt spisested vil kunne ske i landzone, jeg har hele tiden kig på gårde til salg i området.

Martin Normann Hansen,
kok og ejer af Sankeriet